DžUMHUR BEZ TROFEJA, Marožan pobjednik Srpska Open

30.08.2022.

Fabijan Marožan pobjednik je jubilarnog, 20. izdanja Srpska opena, čime je postao prvi Mađar koji je osvojio turnir u Banjaluci.

Trenutno 239. teniser svijeta, koji će nakon današnjeg trijumfa ostvariti veliki skok na ATP listi, s obzirom da je osvojio 80 ATP bodova, pobijedio je Damira Džumhura za samo 47 minuta, prepustivši najboljem teniseru iz BiH svega tri gema.

Iako je kiša padala do samog početka meča, ona nije pokvarila finale. Na tribinama Nacionalnog teniskog centra, upravo zbog kiše, možda nije bilo onoliko publike koju su svi očekivali, ali je viđen dobar tenis, naročito sa strane 22-godišnjeg Mađara.

Tokom cijelog meča Marožan je pokazivao dominaciju, dopustio je Džumhuru samo jednu brejk loptu, koju Sarajlija nije uspio da iskoristi.

Odmah u drugom gemu oduzeo je servis Džumhuru, a tek u četvrtom gemu Dejvis kup reprezentativac BiH uspio je doći do prvog osvojenog gema. Mađar je uspio da sačuva svoj servis do kraja prvog seta, te bez problema dođe do vođstva 1:0.

Sličan početak viđen je i u drugom setu. Marožan je dobio gem na svoj servis, a onda opet napravio brejk i poveo 2:0. U trećem gemu Džumhur je prvi put na meču imao brejk priliku, ali je nije iskoristio i dopustio Marožanu da se izvuče i doće i do trećeg gema.

Ovogodišnji turnir, od Supervizora Valerija Lutkova ocijenjen je izuzetno kvalitetnim.