LJETNI KUPOVI U-14 Polovičan učinak juniora, juniorke šeste

06.07.2023.

Juniorske teniske reprezentacije BiH u kategoriji do 14 starosti učestvovale su  su na ljtnim kupovima koji su održani na  destinacijama na kojima će se igrati ekipna evropska prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji. Juniori su imali polovičan učinak dok su juniorke zauzele šesto mjesto.

BH juniori U14 će svoje nastupe imati od 01.07. do 05.07.2023.godine u Turskom gradu Denizli, dok će juniorke igrati od 02.07. do 05.07.2023.godine u Rakovniku (Češka).

Juniori U14 su nastupili u sastavu: Novak Jaćimović, Petar Biletić i Adi Džinđovski, predvođeni selektorom Bojanom Mićićem.

Reprezentacija BiH na ovom takmičenju je ostvarila dvije pobjede protiv Gruzije i Letonije i dva poraza u susretima sa selekcijama Crne Gore i Estonije. Nakon ove dve pobjede reprezentacija BiH je popravila svoj rejting  tako da postoji mogućnost da da naredne godine ne igra predkvalifikacija za ulazak u grupnu fazu takmičenja na Evropskim prvenstvima.

BH tim ženske juniorske reprezentacije koji su činile Tea Kovačević, Tara Jokić i Nikolina Kovačević sa trenerom Markom Kovačevićem osvojio je šesto mjesto uz jednu pobjedu protiv selekcije Gruzije. D Prvog dana b reprezentacija BiH je sa 3-0 izgubila od favorizovane selekcije Slovačke, koja u svom sastavu ima tri igračice među TOP 50 teniserki na rang listi Tenis Evrope, a u susretu za peto mjesto poražene su od Mađarske.