NEDIĆ BLISTA Teniser iz Srpske osvojio i drugi ITF “World tennis tour” u nizu

29.05.2023.

Andrej Nedić, član TK Doboja, nastavio je svoj impresivan niz u seriji BH Fjučers turnira nakon nedavnog trijumfa u Prijedoru.

Nakon osvajanja prve titule, Nedić je ponovo podigao pehar u Brčkom, ostvarivši uzastopne pobjede i osvojivši dodatnih 15 bodova na ATP rang-listi, na kojoj sada ima velikih 35 bodova.

Mladi igrač iz Doboja pokazao je izvanrednu formu u finalnom meču ITF Fjučers turnira u Brčkom, u finalu je pobijedio Stefana Popovića iz Srbije rezultatom 6-4, 6-4. Ovaj izvanredan uspeh dokazuje Nedićev izuzetan talenat i trenutno odličnu formu.

Nedić je započeo nastup u Brčkom ubedljivom pobjedom u prvom kolu nad Andrejom Radoičićem iz Srbije rezultatom 6-1, 6-0. U drugom kolu suočio se s teškim izazovom protiv Sebastiana Sorgera (ATP 769), obećavajućeg mladog talenta austrijskog tenisa koji je bio favorit, sve do njihovog susreta na terenu.

Briljantnom i disciplinovanom igrom, diktirajući tempo tokom čitavog meča, Andrej Nedić, najveća nada tenisa u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini trenutno, još jednom je pokazao svoj potencijal za postizanje velikog uspeha. Pobedio je Sorgera rezultatom 6-1, 6-3.

U nastavku meča koji je bio prekinut zbog kiše, Nedić je u četvrtfinalu turnira savladao odličnog Radomira Tomića iz Zvornika, još jednog talentovanog igrača iz nove generacije srpskog tenisa u Bosni i Hercegovini. Meč je završen rezultatom 7-5, 7-5. Međutim, da je pobeda otišla na stranu Tomića, ne bi bila nezaslužena, jer su oba mladića pružila sjajan nastup, ne samo u ovom meču, već tokom čitavog turnira.

U polufinalu je Andrej Nedić bio bolji od ruskog igrača Kivattseva rezultatom 0-6, 6-3, 3-6, osiguravši svoje mesto u finalu, koje je uspešno okončao.