PRIJEDOR OPEN Jongu pehar, zapažaeni rezultati igrača iz Srpske

20.05.2024.

Pobjednik 17. ITF World Tennis Toura Prijedor Opena i 50. Memorijala “Dr Mladen Stojanović” je Sander Jong iz Holandije.

On je kao drugi nosilac turnira i 517. igrač na ATP listi sa 2:1 (po setovima 6:1, 5:7, 6:3), savladao Poljaka Pawela Juščaka 603. tenisera na ATP listi.

Andrej Nedić iz doboja nije uspio da odbrani trunnir koji je osvojio prošle godine, ali je stigao do polufinala u kojem je izgubio od finaliste Juščaka. Nedić je zbog povrede koljena bio primoran da ove sedmice otkaže nastup na Čelendžeru u Skoplju.

Zapažen nastup imao je i Dražen Petrović koji je ponovo osvojio bod pošto se plasirao u drugo kolo gdje je poražen od Nedića.

USPJEH TADIĆA I BAŠIĆA U DUBLU

Pobjednici u dublu, održanom juče, je holandski par Sander Jong – R. Miler koji su rezultatom 2:0 po setovima 6:3, 6:2 savladali BH par koji su činili Mirza Bašić i Banjalučanin Vladan Tadić.

Kvalifikacionim mečevima 13. maja počeo je 17. ITF -World Tennis Tour “Prijedor open 2024” i jubilarni 50. Memorijal „Dr Mladen Stojanović“. Glavni turnir počeo je srijedu,15. maja.

Učestvovalu su teniseri iz Brazila, Kine, Japana, Argentine, Amerike, Kanade, Italije, Mađarske, Njemačke, Austrije, Ukrajine, Španije, Velike Britanije, Poljske, Švicarske te država bivše Jugoslavije.
Teniseri su se borili za nagradni fond od 15.000 dolara. Pobjednici su uz novčane nagrade osvajili 15 bodova na zvaničnoj ATP listi.

Finalisti su uz dolare osvojili po 8 bodova. Organizator ovogodišnjeg turnira bio je Teniski klub „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor, a pokrovitelji grad Prijedor i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske uz podršku više sponzora. Generalni pokrovitelj turnira bio je Arcelor Mital Prijedor.

Vrijedi pomenuti i sponzore: IRB Republike Srpske, MIP Prijedor, RŽR Ljubija, Prijedorčanku i druge.
U vrijeme održavanja turnira u našem gradu ovih dana slavlja boravilo je između 150 do 200 gostiju.
Supervizor turnira bio je Vladimir Erg svjetsko ime u tenisu i dugogodišnji učesnik turnira.
Sve je besprekorno funkcionisalo. Prvi put nije bilo kiše.