U 14 – U Banjaluci završen pripremni kamp za Evropska prvenstva

25.06.2023.

Najbolji mladi teniseri iz regiona boravili su ove sedmice u Banjaluci kako bi se na kampu što bolje spremili za predstojeći Ljetni kup, odnosno Evropsko prvenstvo u uzrastu do 14 godina koje se početkom jula održava u Turskoj.

Na kampu su učestvovali najbolji mladi teniseri iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije koji su se kroz zajedničke treninge i sparing mečeve spremali za naredna iskušenja.

– Kamp je organizovan sa ciljem da se reprezentacije što bolje pripreme za predstojeće Evropsko ekipno prvenstvo u Turskoj. Tu su četiri veoma kvalitetne reprezentacije, a teniseri imaju šansu da napreduju kroz duele sa vršnjacima. U svojim zemljama pretežno igraju sa istim rivalima tako da im ovo odlično dođe da provjere u kakvoj su formi, da se odmjere sa kvalitetnim rivalima. Takođe i nama trenerima dobro dođe da razmijenimo iskustva, vidimo kako se radi u drugim zemljama i da svi zajedno napredujemo– istakao je trener Bojan Mičić, član Stručnog odbora Teniskog saveza Republike Srpske.

U reprezentaciji BiH se nalaze i Novak Jaćimović kao i Petar Biletić koji u posljednje vrijeme ostvaruju odlične rezultate. Oni će biti okosnica tima u Turskoj gdje će prvi cilj biti da se prođu kvalifikacije.

– Oni su zaista u odličnoj formi i to nas raduje. Petar je nedavno u Banjaluci osvojio turnir, odigrao dobre mečeve, dok je Novak postao šampion BiH. I kroz ove mečeve želimo da tu formu zadrže do kraja – dodao je Mičić.

Njegov kolega iz Srbije Aleksa Daskalović ističe da mladi teniseri u Banjaluci imaju sjajne uslove

– Zaista je prelep ovaj kompleks i pripreme su vrhunske. Imamo sve potrebno za kvalitetan rad i da što spremniji dočekamo Evropsko prvenstvo. Saradnja sa kolegama je odlična, možemo mnogo da naučimo i igrači nas slušaju tako da su tu sve preduslovi za napredak. Što se tiče ekipe Srbije tu su nam tri šampiona od kojih se zaista mogu očekivati kvalitetni rezultati i njima puno znače ovi mečevi sa vršnjacima iz regiona. Oni se dobro poznaju druže i sigurno im ovi treninzi i sparing mečevi pomažu – poručio je Daskalović.

Teniseri su oduševljeni radom i uslovima u Banjaluci.  Igrač BiH Petar Biletić ističe da su pripreme pun pogodak.

– Izuzetno kvalitetne su pripreme i jako lijepo druženje sa našim prijateljima i rivalima iz regiona. U Banjaluci su uslovi sjajni, ovaj kompleks je odličan, tako da smo to maksimalno iskoristili da se što bolje spremimo. Imali smo kvalitetne sparing mečeve i nadam se da u Turskoj možemo da izborimo plasman u finale – rekao je Biletić.