VELIKI USPJEH Ignjatićeva osvojila ITF pehar, Biletić stao u finalu

02.07.2023.

Anastasija Ignjatić, teniserka banjalučkog Elita pobjednica je ITF turnira u konkurenciji do 18 godina, koji je ovog vikenda završen u Doboju, a teniser iz Kiseljaka Ivan  Biletić takođe je ostvario značajan rezultat plasmanom u finale ovog turnira.

Ansatasija je u finalu pobijedila teniserku iz Ukrajine sa 2:1 (6:2, 4:6, 6:3) i na taj način je došla do pobjedničkog pehara dok je Biletić poražen od Austrijanca Tila Bermana sa 2:1 (6:2, 4:6, 6:7).

Anastasija je na ovom turniru bila postavljena za drugu nositeljicu, a u prvom kolu je pobijedila Slovenku Kaju Najzer sa 2:0 (6:2, 6:0). Uslijedio je možda i najteži meč u drugom kolu protiv Hrvatice Nere Tešankić koji je teniserka iz Banjaluke dobila sa 2:1 (1:6, 6:3, 6:3). U trećem kolu bile je bolja od Ruskinje Milene Majorove sa 2:0 (6:2, 6:3),  zatim i od četvrte nositeljice Nine Androniku sa Kupra rezultatom 2:0 (6:3, 7:5). Protivnica u finalu bila je kvalifikantkinja Polina Kuznjecova iz Ukrajine, ali je Ignjatićeva uspjela nakon tri seta da izađe kao pobjednica sa ovog turnira.

-Bila je ovo odlična sedmica za mene, bila sam konstantna na cijelom turniru i na kraju sam došla do pobjede. Ovo mi je dobra uvertira za još jedan ITF turnir koji se naredne sedmice igra u Sarajevu i nadam se da ću nastaviti sa dobrim i konstantnim igrama – rekla je Anastasija Ignjatić.

Za Anastasiju Ignjatić ovo je bila druga ITF titula u karijeri.

Ivan Biletić, nakon što je osvojio turnir u Banjaluci u Doboju je igrao finale što će mu donijeti značajan napredak na listi najboljih svjetski juniora. U finalu je poražen u tri seta, a u odlučujućem setu je poražen u taj-brejku pa ostaje žal za još jednim peharom.

Na turniru u Doboju učestvovalo je 11 teniserki i tenisera iz preko 30 država svijeta.

Kompletne rezultate turnira u Doboju možete vidjeti OVDJE