Sve spremno za Čelendžer

15.08.2022.

Sve je spremno za početak 20. izdanja teniskog Čelendžer turnira Srpska open koji će ove godine biti održan od 22. do 28.avgusta.

I ove godine jedan od medijskih pokrovitelja je Radio televizija Republike Srpske.

Očekuje se izuzetno kvalitetan turnir.

S četiri kontinenta iz 24 zemlje dolaze igrači, raspoređeni od 242. do 308.mjesta na ATP listi.

U glavnom dijelu nastupiće 32 tenisera, a u kvalifikacijama 24.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske i direktor turnira Draško Milinović na prvoj konferenciji za medije uoči ovogodišnjeg turnira istakao je da pripreme teku planiranom dinamikom, te da će sve biti spremno do početka kvalifikacija.

– Pripreme protiču u najboljem redu i sve će biti spremno za kraj avgusta. Kao što znate, u dogovoru sa ATP ove godine pomjeren je datum održavanja turnira i biće odigran od 22. do 28. avgusta. Nadamo se lijepom vremenu, kako bi sve ovo što planiramo da uradimo u Nacionalnom teniskom centru prošlo u najboljem mogućem redu, te smo uvjereni da ćemo gledati vrhunski tenis u Banjaluci – istakao je Milinović.

Sekretar Teniskog saveza Republike Srpske Dragan Dragičević takođe se zahvalio institucijama na svesrdnoj pomoći, ali i generalnom sponzoru, kompaniji M:tel.

On je prisutne upoznao sa teniserima koji će krajem avgusta stići u grad na Vrbasu, kako bi se predstavili banjalučkoj publici.

Srpska open slavi 20.rođendan, a ovogodišnje izdanje biće u znaku 30 godina postojanja i Teniskog saveza Republike Srpske.

Tim povodom biće doržana i svečana akademija 24.avgusta. Odmah nakon Čelendžera u planu su infrastrukturni radovi u Nacionalnom teniskom centru.

Glavni cilj je da sljedeće godine turnir ode u višu kategoriju.

Radio televizija Republike Srpske i ove godine je medijski pokrovitelj.

Prenosiće sve mečeve od četvrtfinala.